11.04.2024 Podporujeme

PSS, Prvá stavebná sporiteľňa privítala talenty z centier pre deti a rodiny

Finále štvrtého ročníka charitatívneho projektu PSS, Prvej stavebnej sporiteľne, Predveď svoj talent a my ti pomôžeme splniť tvoj sen o vlastnom bývaní, sa uskutočnilo 10. apríla v priestoroch centrály PSS.

Tento rok sme privítali až 19 talentovaných, šikovných a odvážnych mladých ľudí z centier pre deti a rodiny z celého Slovenska, ktorí predviedli svoj talent, nadanie i odhodlanie na sebe ďalej pracovať. 

Porota, do ktorej patril aj predseda predstavenstva PSS, Prvej stavebnej sporiteľne Jiří Plíšek, nemala ľahkú úlohu vybrať tých najlepších, pretože každý účastník bol niečím výnimočný.

Yelyzaveta Sniehirova z Centra pre deti a rodiny (CDR) Bernolákovo, ktorá získala prvé miesto, predstavila svoj umelecký talent. Vlastnoručne vyrába šperky, rôzne ozdoby a tiež krásne vyšíva. Pochádza z Ukrajiny a do Centra pre deti a rodiny prišla po vypuknutí vojny v roku 2022.

Druhé miesto získal Martin Baloga z CDR Prešov. Martin predviedol svoj spevácky talent a umelecké nadanie v hre na klavíri, ktoré rozvíja aj na strednej škole.

Tretie miesto udelila porota Zuzane Ághovej z CDR Bernolákovo, ktorá zaujala svojou zanietenou prácou so zdravotne znevýhodnenými deťmi i dospelými osobami. V tejto oblasti sa chce aj naďalej rozvíjať a venovať sa jej aj v budúcnosti.

Porota udelila aj dve špeciálne ocenenia, ktoré získala nadaná klarinetistka Mária Balogová z CDR Prešov a talentovaný spevák, klavirista a organista Dominik Kišš z CDR Rimavská Sobota.

Víťazi okrem životnej skúsenosti získali aj hodnotné ceny. PSS, Prvá stavebná sporiteľňa každému z nich venovala nový výkonný počítač, ktorý využijú pri ďalšom vzdelávaní alebo rozvoji svojho talentu ako aj účet stavebného sporenia môjDOMOV s veľmi zaujímavým finančným príspevkom, ktorý môže vytvoriť základ pre ich budúce vlastné bývanie.

„Cieľom nášho projektu je pomôcť týmto mladým ľuďom nájsť v sebe výnimočnosť, na ktorej môžu v budúcnosti stavať. Vďaka vecným a finančným darom im chceme aspoň trochu uľahčiť štart do samostatného života, ktorý je pre deti, ktoré vyrastali bez rodičov, ťažší ako pre ich rovesníkov. Stavebné sporenie so zaujímavým úvodným vkladom im zároveň pomôže vytvoriť si základ pre ich budúci domov. Som rád, že záujem o projekt každý rok rastie,“

uviedol Jiří Plíšek, predseda predstavenstva PSS, Prvej stavebnej sporiteľne.

Každý z nich tiež získal podporu vo forme odborného mentoringu od ambasádorky projektu Renáty Názlerovej, ktorý im pomôže pri štarte do života.

„Naša krajina potrebuje každého mladého človeka, každý talent. A každý mladý človek musí vedieť, že spoločnosť o neho stojí. Že sme tu, pripravení ich podporiť na ich ceste za plnohodnotným dospelým životom,“

uzavrela ambasádorka projektu a predsedníčka poroty Renáta Názlerová.

O projekte

Projekt Predveď svoj talent a my ti pomôžeme splniť tvoj sen o vlastnom bývaní je určený mladým ľuďom vo veku od 16 do 25 rokov, ktorí bývajú alebo bývali v Centrách pre deti a rodiny, alebo v Domove na polceste a už onedlho sa budú musieť postaviť na vlastné nohy. Zapojiť sa bolo veľmi jednoduché. Stačilo odpovedať na niekoľko otázok, v ktorých opísali, v čom sú dobrí a ako chcú na sebe v budúcnosti pracovať a rozvíjať svoj talent, a to bez akýchkoľvek obmedzení. Môže ísť o spev, tanec, programovanie na počítači, môžu ukázať, ako sa pripravujú na budúce povolanie, môžu maľovať, diskutovať či poukázať na svoje  športové úspechy.

Podobné články

28.11.2019 Podporujeme
PSS a Úsmev ako dar
Šancu začať odznova si zaslúži každý. Strecha nad hlavou im v tom rozhodne pomôže. Prečítajte si, ako PSS pomohla mnohým deťom.
Čítať viac