13.06.2022

mojaHYPOTÉKA: PSS rozširuje ponuku úverov na financovanie bývania

V ponuke PSS pribudol v týchto dňoch nový typ úveru na bývanie mojaHYPOTÉKA, ktorý umožňuje ľuďom získať potrebné financie na kúpu či výstavbu ich nového domova alebo na splatenie už predtým poskytnutých úverov určených na bývanie z iných bánk.

hypoteka na byvanie

Prvá stavebná sporiteľňa rozširuje ponuku pre klientov. mojaHYPOTÉKA je úver na bývanie zo zdrojov mimo fondu stavebného sporenia zabezpečený nehnuteľnosťou, ktorý vhodne dopĺňa ponuku produktov Prvej stavebnej sporiteľne a rozširuje škálu možností pre jej klientov. PSS tak pod jednou strechou ponúka komplexné portfólio produktov, ktoré ľudia pri financovaní bývania potrebujú. Navyše, mladí ľudia do 35 rokov môžu novú hypotéku získať bez poplatku za poskytnutie.

V ponuke PSS pribudol v týchto dňoch nový typ úveru na bývanie mojaHYPOTÉKA, ktorý umožňuje ľuďom získať potrebné financie na kúpu či výstavbu ich nového domova alebo na splatenie už predtým poskytnutých úverov určených na bývanie z iných bánk. Nový úver umožňuje ľuďom získať finančné prostriedky až do 80 % z ceny nehnuteľnosti a do výšky
300-tisíc eur. Úrokovú sadzbu je možné fixovať na 5 alebo 10 rokov a začína sa na úrovni
1,89 % ročne. Tú môžu získať klienti pri 5-ročnej fixácii, ktorí majú zároveň uzatvorené rizikové životné poistenie.

mojaHYPOTÉKA v číslach:

  • Suma úveru od 10-tisíc do 300-tisíc eur
  • Úver do 80 % z hodnoty nehnuteľnosti (LTV)
  • Fixácia úrokovej sadzby na 5 a na 10 rokov
  • Úroková sadzba od 1,89 % p. a. pri 5-ročnej fixácii
  • Úroková sadzba od 2,39 % p. a. pri 10-ročnej fixácii

mojaHYPOTÉKA vhodne dopĺňa portfólio produktov Prvej stavebnej sporiteľne. „Kúpa vlastného bývanie je pre mnohých ľudí tá najväčšia investícia v živote. Vďaka novému úveru na bývanie budeme vedieť ešte lepšie napĺňať rôznorodé potreby našich klientov. Dnes vieme pod jednou strechou klientom ponúknuť kompletnú paletu produktov, ktoré na financovanie vlastného bývania potrebujú,“ hovorí Jochen Maier, člen predstavenstva Prvej stavebnej sporiteľne. mojaHYPOTÉKA bude jednoducho a rýchlo dostupná. „Našou výhodou je široká sieť viac ako 500 finančných profesionálov po celom Slovensku. Klient si vďaka tomu ľahko dohodne stretnutie a požiada o úver na mieste a v čase, ktoré mu najviac vyhovujú. A to nielen v mestách, ale aj v menších obciach či dedinách,“ vysvetľuje Jochen Maier.

Navyše, PSS prináša zvýhodnenie pre mladých ľudí do 35 rokov. „Je prirodzené, že hypotéky využívajú predovšetkým mladí ľudia, ktorí si zakladajú rodiny a túžia po vlastnom domove. Zároveň mladí ľudia mali kratší čas na to, aby si na nové bývanie časť sumy nasporili. Rozhodli sme sa preto klientov do 35 rokov zvýhodniť a neúčtovať im poplatok za poskytnutie úveru. Každému, kto si v mladom veku vyberá svoje pravdepodobne prvé vlastné bývanie, chceme dať niečo navyše,“ dodáva Jochen Maier.

Prvá stavebná sporiteľňa vznikla v roku 1992 ako špecializovaná banka na bývanie. Počas troch desaťročí využilo stavebné sporenie takmer dva a pol milióna ľudí, ktorí investovali do svojho bývania miliardy eur. Z Prvej stavebnej sporiteľne sa za toto obdobie stal expert na financovanie bývania, ktorý ľuďom pomáha napĺňať ich sny o lepšom bývaní. Klientom ponúka komplexné portfólio produktov, ktoré na financovanie bývania potrebujú – stavebné sporenie, úvery a poistenie.

Viac informácii o novom produkte nájdete na www.pss.sk